2014. április 3., csütörtök

Human Rights Watch, szégyelld magad!

Világszerte üldözik a keresztényeket, tegyünk közösen ez ellen: hirdessük együtt, hogy a kereszténység az egyetlen békés jóléthez vezető tanítás, az emberiség helyzetét javító egyetlen, minden más felett álló módszer. Muszlimok, hinduk, hit nélkül élő világiak, ismerjétek fel Jézusban az Utat, az Igazságot és az Életet. Kövesd te is Jézus, a judaista Messiás tanítását.

Hetek óta csordogál a hírcsapokból, hogy a Közép-afrikai Köztársaságban keresztény harcosok üldözik a szegény védtelen muszlimokat. Gyanús felállás, hiszen fordítva szokott lenni, évszázadok óta. Tegnap utánanéztem, és feltárult az ügy háttere.

Az úgy kezdődött, hogy... a 80%-os keresztény többségű országban muszlim harcosok kerültek hatalomra Szeleka (Koalíció) néven. 2013 márciusában puccsal távolították el az előző kormányt, és 11 hónapnyi rémuralmuk alatt tömeges kereszténymészárlásokat hajtottak végre.

A keresztényeknek elegük lett a muszlim harcosok által elkövetett fosztogatásból, nemi erőszakból és kivégzésekből. Megalapították az anti-balaka (kardellenes) mozgalmat, és mivel a muszlim harcosok a muszlim lakosság soraiból és támogatásával garázdálkodhattak, úgy döntöttek, hogy a muszlimokkal nem lehet együtt élni, távozniuk kell a szomszédos Csádba, ahol egyébként muszlim többség van, és ahol szeretettel látják őket.

Ez zajlik jelenleg. A keresztény harcosok felszólítják a muszlim lakosságot, hogy hagyja el az országot, vagy meg fogják támadni. A Human Rights Watch beszámolója szerint egyes harcosok kimondják, hogy a hátramaradt muszlimokat meg fogják ölni, elvágják a torkukat, pont úgy, ahogy pár hónappal korábban a muszlim harcosok bántak el a keresztényekkel. A jogvédő szervezet 3 (azaz három) keresztények elkövette atrocitásról is beszámol, ezekből kettő tényleges vérontás, egy pedig fenyegetőzés, amiből semmi sem lett.

Hol volt a Human Rights Watch és a nemzetközi közvélemény meg a hírcsatornák, amikor a muszlimok gyilkolták a keresztényeket? Mit tettek a rémtettek megakadályozásáért? Semmit, a keresztények tömeges kirablását, megerőszakolását, kivégzését tétlenül, szótlanul tűrték.

Most ébredtek fel hirtelen, amikor a keresztények szeretnék magukat megvédeni, és biztosítani, hogy a jövőben ne támadhassanak rájuk a muszlim harcosok (vagy előtte legalább át kelljen kelniük a határon)? A jogvédők és a nemzetközi hírcsatornák most találtak magukra, most hangoskodnak, hogy meg kell akadályozni a keresztény önvédelmet. Más szóval, az afgán táliboknak megfelelő muszlim szélsőségesek nyugodtan gyilkolhatják a keresztényeket Afrikában, a keresztényeknek viszont nincs joguk megvédeni magukat, semmilyen módon nem gondoskodhatnak a saját biztonságukról, mert az aztán tényleg felháborító, arra már tényleg lépni kell.

A tálibok ráülhetnek a keresztények nyakára, azzal nincs baj, de a keresztényeknek nincs joguk lerázni magukról a tálibokat, mert... Miért is?

Human Rights Watch és nemzetközi média, szégyelljétek magatokat!

Frissítés: most érkezett a hír, hogy csádi katonák múlt szombaton megöltek 30 „civilt", és megsebesítettek 300-at, miután vaktában lövöldözni kezdtek egy zsúfolt piacon. http://www.reuters.com/article/2014/04/04/us-centralafrica-chad-un-idUSBREA330IT20140404

Gyengébbek kedvéért: a csádi katonák muszlimok, az áldozatok keresztények. Érdemes lesz megfigyelni, hogy ha itthon megjelenik erről bármi, kiderül-e belőle, hogy ki kiket ölt.

Nemzetközi média, hagyd abba a hazudozást! Keresztények, ne tűrjük ezt a pofátlan átverést! - mondom erre én, magánvéleményemként.

A keresztényüldözés azóta sem lankad, friss írásom itt olvasható: http://kozlogika.blogspot.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése