2014. július 21., hétfő

Létezik-e keresztény politizálás? 6. rész

Ha ennyire egyértelmű, mi lenne a keresztény politizálás tartalma, miért nem valósítjuk meg?

Azért, mert agymosott állapotban szédelgünk a világban, amelynek nem értjük az alapjait, nem látjuk benne a magunk helyzetét, és téveszmék között, gumicsontokon rágódunk Jézus tanításának életre váltása helyett.

A keresztény politizálás akkor kezdődhet, amikor reálisan felmértük, honnan jöttünk, mik/kik vagyunk, miért élünk, és hová megyünk. Ez alatt nem egyértelmű végső válaszokat értek - akkor tétlenül üldögélhetnénk ítéletnapig -, hanem a megfelelő kérdések feltételét és következetes végiggondolását.

Az Élet dolgairól lehet ugyanúgy, matematikailag következetesen gondolkodni, ahogy az iskolai feladatokról szokás. A legtöbb ember elfogadta, ügyes érzelmi programozás hatására, hogy a tudományról kötelező logikailag következetesen gondolkodni, bármi másról azonban nem lehet, sőt nem is szabad, mert abból lesz a baj...

Nos, nem hogy baj nem lesz az Élet egészére kiterjesztett következetes gondolkodásból, hanem éppen abból lesz Jézus tanításának életre váltása, a világot jobbá tevő keresztény politizálás. Feladatunk az Úr szőlejében munkálkodni, tegyük a dolgunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése