2014. augusztus 29., péntek

Állj ki az iraki keresztényekért

Észak-Irakban nem csak a keresztényeket üldözik és ölik, de ők az egyetlenek, akik tettek a sorsuk jobbra fordulásáért. Olyan világnézetet választottak, amely hosszú távon biztosítja a békét és a jólétet. A kereszténység elveivel ellenkezik az erőszak, ezért nehéz helyzetben van az iszlámban alapelvvé emelt erőszakkal szemben. Van lehetőségünk békésen fellépni a keresztényüldözések ellen? Igen, van.

Gyere el ma este 6-ra a budapesti Március 15. térre, gyújts egy gyertyát a keresztényüldözések ellen.

Ez a visszafogott gesztus önmagában nem vet véget a közel-keleti erőszakhullámnak, de tudatosítja a közvéleményben a keresztények egységét és erejét, ezzel közelebb visz bennünket a megoldáshoz.

A kereszténység az egész emberiségnek békét és jólétet hoz, erre egyetlen más világnézet sem képes. Terjeszd te is ezt az örömhírt magad körül, és hamarosan átalakul a világ.

Mi a helyzet Észak-Irakban, és mi lehet a rövid távú megoldás? Sajnos nem a kurdok felfegyverzése. Az egyetlen rövid távú megoldás a nyugatra menekülés. Az Iszlám Állam nevű terrormozgalom a szunniták nevében irt minden más nézetet és felekezetet. Mielőtt felkiáltanál, hogy szegény siíták, tudd, hogy a siíták meg délen irtanak minden más felekezetet. Az iszlám nem a béke és tolerancia vallása, noha álságos "emberbarátok" gyakran szuggerálják ezt kívülről. Az iszlámra nem hat az emberbaráti üzenet, mivel humanizmus csak a kereszténységen belül létezik. Ami a Közel-Keleten jelenleg történik, az nem ellenkezik Mohamed tanításával, hanem éppen megfelel neki. Nagyon is hasonlít a Próféta életpéldájára. Az Észak-Irakban üldözött keresztényeket nyugatra kell menekíteni, át kell őket telepíteni, mert a hazájukban még jó darabig nem lesz béke.

Az iszlám rég a történelem fanatikus ideológiáinak szemétdombján heverne, ha véletlenül nem lenne a környéken olaj. Az iszlám "kultúra" ugyanis semmilyen jövedelmező termékkel nem rendelkezik ezen az egyen kívül. Az olajbevételekből finanszírozza a diktatúráit, a nemzetközi terrorizmust és a belső népirtó mozgalmakat.

Ha a nyugat nem vesz olajat, mindez abbamarad. Fény derül a muszlim társadalmak életképtelenségére, és kénytelenek lesznek átgondolni a világképüket. A muszlimok nem gyártanak autót (ahogy más fejlett terméket sem), a tevét meg vízzel kell tankolni. Belső fogyasztásra csak addig kell olaj, amíg a nyugati autók működnek. Utána tevegelhetnek majd a maguk teremtette sivatagos tájban, lengetve a puskáikat, amelyekben nem lesz töltény, mert azt sem gyártanak. Minden fontos eszközük olajbevételből vásárolt import.

Paradox módon, az életképtelen iszlám társadalmakat a saját olajigényünkkel tápláljuk, holott a hidrogén- és elektromos autók fejlesztése lehetővé tenné a technológiaváltást. A hosszú távú megoldás abban áll, hogy mivel az iszlám világ embertelenül viselkedik, nem veszünk onnan olajat, erre kénytelen lesz szembenézni azzal, hogy a keresztény világ önerőből prosperál, és egyre igazságosabb társadalmakban él, az iszlám világ meg önerőből kegyetlenkedik a megreformálhatatlanul igazságtalan társadalmaiban.

Aki békés jólétben szeretne élni, az előbb-utóbb keresztény lesz - vagy nem fog békés jólétben élni. Ez a ma esti gyertyagyújtás egyszerű és világos üzenete.

- - -

Most értem haza a rendezvényről, aki nem jött el, kihagyta a lehetőséget, hogy találkozzon velem. :)

Mintegy 100 gyertyát számoltam meg, ennyit sikerült gyújtaniuk az összegyűlt magyar keresztényeknek. Az üzenet egyszerű és világos, csak nem elég fényes. Még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése