2014. augusztus 25., hétfő

Válassz világbefolyásoló mozgalmat

Ábrahám nyomán három világbefolyásoló törekvés alakult ki. Akár akarod, akár nem, valamelyikhez csatlakozni fogsz, mert hatalmi vákuum nincs, így vagy úgy valamelyik táborba fogsz tartozni. Ha nem válsz taggá önként és tudatosan, taggá tesznek erővel vagy furfanggal, tudat alatt. Ezért nem árt, ha megismerkedsz a világbefolyásolás háromféle módszerével.

1. Világuralomra törhetsz erőszakkal: aki nem olyan, mint te, azt felszólítod, hogy halálbüntetés terhe mellett váljon olyanná, különben... Nem IQ-bajnokoknak való módszer, nem is a legszebb, de hidd el, beválik. Ha kitartóan csinálod, az emberiség rémületében elfelejt gondolkodni, és behódol neked. Reszketnek majd a nevedet hallva, így leszel boldog.

2. Világuralomra kerülhetsz furfanggal: fogsz egy működő társadalmat, és szétzilálod egy kicsit, hogy az élére állhass. Kiváló szellemi képességeiddel az egyszerű emberek fölé emelkedsz, és nélkülözhetetlenné teszed magad. Kreatív ötleteket alkotsz, szembeállítod egymással a különböző társadalmi rétegeket, majd amikor egymásnak esnének, jelentkezel, hogy békét teremtesz a különleges módszereddel, ha jól megfizetnek. (Végül is, a feszültséget te srófoltad fel, ezért tényleg értesz a természetrajzához.) Egy kis kitartással nélkülözhetetlen közvetítővé válsz a másodrendűek között és fölött, kezedbe kerül a pénz, a hatalom, az irányítás, így leszel boldog.

3. Világméretű befolyásra tehetsz szert értékadással: sikeres életpéldát mutatsz, amelyet mindenki követhet, mert nem pilótajáték, nem csak az elitnek előnyös, hanem az egész társadalomnak jólétet hoz. Békésen felmutatod a magad módszerét, és befogadod az önként csatlakozókat. Senkire nem erőszakolod rá a rendszeredet, így valójában nem válsz a világ urává, mindössze piacvezető leszel az ideák szabad versenyében. Nem kaparintasz meg minden pénzt, minden hatalmat, minden irányítást, mert mire lenne az jó bárkinek? A javak érdemek szerint oszlanak meg az emberek között, neked is jut bőven a jólétből. Egy igazságos társadalomban boldoggá teszel másokat, így leszel boldog.

Melyiket választod? Ha nem választasz módszert, akkor sajnos a módszer választ téged. Vagy az életedet igazítod az elveidhez, vagy előbb-utóbb az elveid igazodnak az életedhez.

Fontold meg, milyen üzletbe járnál szívesen. 
- Egy monopoláruházba, ahová berángatnak az utcáról, elveszik a pénzedet, és ha nem tetszik az áru, amit érte kapsz, jól összevernek, hogy legközelebb ne merj reklamálni.
- Elvileg a saját áruházadba, amelynek az irányításáról önként lemondtál, és ahol most alkalmazott vagy, amíg szépen viselkedsz a főnökeiddel, és nem emelsz szót a megtévesztő reklámok, meg a gázos üzleti gyakorlat ellen.
- Egy minőségi áruházba, ahová nem szólít kényszer, nem csalogat reklám, és amely mellett csak egy érv szól: értéket kapsz a pénzedért, és nincs apró betűs rész.

A sorsod a kezedben van, ha időben döntesz, akkor a döntés még a tiéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése