2014. január 13., hétfő

Ha újra eljönne

Jézus ma is ugyanolyan sokkot váltana ki, mint annak idején a nemzettársaiból: hogy meri azt mondani, hogy a szent forma, a gondosan szidolozott és lelakkozott hagyomány szőrt sem ér? A nemzeti, a konzervatív, a szélsőséges, a baloldali és a liberális klisék egyformán értéktelenek szerinte. Akkor mi a francot akar? Van pofája tetteket követelni ma, most, AZONNAL! Konkrétan milyen tetteket? Hirdessük a piramisjátékát, nyírassuk ki érte magunkat? Nagyképűen kioktat, ex catedra kijelent, a szerénységet hírből sem ismeri. Kinek képzeli magát a fenékfej? 

A teológusok idegeire megy, tartalmi alapon felülvizsgálja a kegyes szabályokat. Az egyszerű nép idegeire megy, nincs egyetlen érthető tanítása sem. Összefüggéstelen ellentmondások halmaza, amit dumál. Megbontja a status quo-t, de nem akar pártot alapítani, sem választáson indulni. Elképesztő, miket enged meg magának. (Tudod, mi az abszolút pofátlanság? Betolakodni Isten és a Népe közé, utólag "pontosítani" az Ábrahámmal kötött szóbeli szerződést. Nincs az az alkotmánybíróság, amelyik ne meszelne el egy ilyen visszamenőleges hatályú húzást. Nem is próbálkozna vele, csak egy téveszmés bolond, vagy aki a szerződést kötötte.) Érvényteleníti a kiválasztottságot, hazaáruló, anticionista és antiszemita egyben, 3 in 1. Senkit nem hagy békén, megosztja a társadalmat. Politikailag durvára inkorrekt. Ott liheg a nyakadban, minden nap új botrányt csinál. Testvér testvér ellen, szülők a gyerekek ellen? Anyód! Az egyiket felveszik a mezőn, a másikat otthagyják? Kirekesztő fasiszta!

Szerinte ne a biopiacra járj tiszta ételért, inkább hagyd abba a káromkodást. Ne az E- jelzésű anyagokat kerüld, hanem a lényegedet beszennyező gondolatokat. Tisztító léböjtkúra helyett mától ne bazzegelj. Lelki változást próbál kizsarolni az önfejű akarnok. A Rózsadombon vacsorál az elit villáiban (a villák proletárjaival), majd a Cinkotai-tónál osztja az észt (és a kenyeret), miközben nincs is szociális programja. Képmutató szentfazék. Erkölcsről prédikál, aztán meg kéjenc módra keneti magát Chanel parfümmel, aminek az árán egy lélegeztető gépet lehetne venni. Tuti, hogy neki is feláll, ha ismert (állítólag bűnbánó, hihi!) pornósztárok masszírozzák, a bulvárlapok paparazzói hamar lebuktatják majd a kis hamist. Ha normális, szereti ő is a izét. In nomine patris, reverenda alatt pálinkát isz.

Nem oszt kaját a hajléktalanoknak, hanem megüzeni nekik, hogy menjenek vele dolgozni. Szívtelen, arrogáns mocsok! Még ő rizsál szeretetről. Fára kell mászni, ha látni akarod, annyian tolonganak körülötte (birkanép: ahhoz képest, hogy nincs Isten, jó nagy az állatkertje). De nem gyógyít meg mindenkit, pedig megtehetné, csak azzal foglalkozik, aki megalázkodik előtte. Egyesek még kezet is csókolnak, ez királlyá akarja koronáztatni magát, sír, kapar, vonyít a népszerűségért!

Mit üzen a cigányoknak? Menjenek vele dolgozni. Mit tud mondani a női egyenjogúság harcosainak? Menjenek vele dolgozni. Az Úr szőlejébe. Kapálni, mint a gádzsó parasztok, vaze?! Aszongya, szerelemből házasodj, légy hű, ne válj el. Mégis mit képzel ez a nagy arcú fészkelep, hogy belepofázik mások magánéletébe? A testem az enyém, dögölj meg! A nem létező Isten bekaphatja a vaginámat! Rasszista, szexista, hímsoviniszta-masiniszta, citromdíjas antipopuliszta-puliszka, szalonképtelen, beszólós intimpiszta. Kutyacsóváló, hatalmas farok!

Jézusnak meggyűlne a baja a közvéleménnyel. Néhány szalagcím: 
Tablettás borral vigadott a palira vett násznép
Nem leprám volt, hanem csalánkiütésem - kitálal a sarlatán segédje
Tízezret adott, hogy keljek fel, és járjak, sosem voltam béna
Azóta is fáj a fejem, és rémálmok gyötörnek az elektrosokktól - állítja a tetszhalott
Az ördögűző áldozata: ma epilepsziásabb, mint valaha
Botrány a plázában. Atyám házába járjatok vasárnap! - rikkantotta a fanatikus, majd összetörte a berendezést
Az "Isten szőleje" terv nem világjobbító program, hanem intoleráns, perverz újraelosztás - mondja a szociológus
A pszichiáter szerint látens meleg a személyiségzavaros prédikátor
Rejtett kamerával buktatták le a színeváltozós mentalistát
Rockzenészek egységfrontja az erkölcsi nyomásgyakorlás ellen
Ne engedjétek hozzá a gyerekeket! A Szülők a Pedofília Ellen Alapítvány nyílt levele minden jó érzésű emberhez

Azt prédikálja, hogy gyere ki a komfortzónádból, változz meg, alakítsd át az életedet, a kapcsolatodat a világgal. Mindent felforgat és felrúg, mindenkit feldúl. Könnyű utálni, nehéz szeretni, gyakorlatilag lehetetlen követni. Tágítsd inkább a csőlátó tudatodat, ötszázért olyat elmefúziós istenélményt kapsz, hogy nyulat fogsz. Csak néhány kőagyú fanatikus kullog a fatekű kuruzsló után, jól el kéne őket kapni, és a fejükbe verni a jogállami, demokratikus gondolkodás lényegét. Még hogy ő lenne az Út, az Igazság és az Élet. Az Atyához csak általa? Ki akar az 1. számú kaporszakállú, transzcendentális szülőhöz menni a 21. században, he? Anyuddal szórakozzál! Nincs ki mind a négy kereke a beképzelt elitistának.

A Transcendency International korrupciós indexének éllovasa, külön kategóriát nyitnak neki: korrupt, korruptabb, legkorruptabb, legeslegkorruptabb, Messiás. Zaklat és provokál, indulatot kelt, izgalomban tart. Amerre jár, kiveri az összes biztosítékot. Hallod, ahogy durrognak tőle az agyak, mint a pattogatott kukorica. Mire vannak a hatóságok, ha nem tudnak mit kezdeni egy radikális bajkeverővel? Szabadítsák rá a KÖJÁL-t, a NAV-ot, a BKV-ellenőröket, varrjanak a nyakába pár hírnévrontási pert, gyűlöletbeszéd-eljárást, emberi jogi és esélyegyenlőségi vizsgálatot, küldjék rá az ombudsmant, a szakszervezeteket, plusz a világ összes melegfelvonulását. Az értelmiségiek chartát szerveznek: a magafajtának nincs helye egy toleráns demokráciában, szívódjon fel, tűnjön el az agyhúgykövi teokrata őskövület! A dínók ideje lejárt, mars utánuk. Te mondtad: tartsd oda a másik arcodat, dobd vissza kenyérrel, add oda a ruhádat is, menj még egy mérföldet. Csőbe jöttél, lúzerkém, most szabadítsd meg magad. Et resurrexit tertia diae? Houston, we have a problem.

Jézus nagy bajban lenne ma is, szinte mindenki megbotránkozna benne. A bloggerek többsége a fogát csikorgatná ellene tehetetlen dühében. Te mihez kezdenél a szavaival, az elgondolásaival? Naponta felháborodottan posztolnál a fészbukon? A tiltakozók első sorában ráznád az öklödet?

4 megjegyzés:

  1. Korlátozottak a kritikai-logikai képességeim, ezért hinnék a tanításában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ha Mohamed vagy Buddha is eljönne, a fenti okból ugyanúgy hinnél az ő tanításukban is?

      Törlés
  2. Már elköteleztem magam, bennük nyilván nem kellene már hinnem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tartok tőle, hogy ez nem ilyen egyszerű, hiszen tetszőleges sorrendben jöhetnek, újra és újra. Mégis csak használna némi logikai vizsgálat.

      Törlés