2009. szeptember 1., kedd

Packázzunk mi is?

Se szeri, se száma a hivatal és az állam packázásának: feleségem A4-es kérdőívvel tért haza a munkahelyről, melyben felszólítják, nyilatkozzon a nem adóköteles, de adóalapot növelő jövedelmeiről. Fenyegetésként a legmagasabb adókulcsot emlegetik. Átnéztem, fél óra értelmezés után arra jutottam, hogy nincs ilyen jövedelme/jövedelmünk. A normál családi pótlék nem számít ilyennek. Ehhez egy kb. 30 pontból álló leírást kellett átolvasnom. A dolgozók töredékének lehet ilyen komplikált jövedelme, akkor meg minek szórakoztatnak vele mindenkit? Miért nem írják le érthetően, mire vonatkozik, és mire nem?
4. osztályos fiam tankönyveinek átvételére mentem, már egy éve ki kellett tölteni a nagycsaládosok kedvezményére jogosító papírt, azzal, hogy csak így lesz ingyenes a tankönyv. Átvételkor közölték, hogy majd az iskolában kapja meg a könyveket a gyerek, viszont hoztam-e családi pótlék szelvényt, mert különben teljes árat kell fizetni. Akkor minek töltöttük ki a papírt? Ahhoz is mellékeltünk egy csp. szelvényt, azt lenyelték? Vagy abban reménykednek, hátha kisebb lett azóta a család?
Javaslatom: írjunk rendszeresen levelet a pénzügyminiszternek, hogy a saját családjával szórakozzon, ne a miénkkel. Ha nem válaszol, emeljünk panaszt a köztársasági elnöknél, mert nem ésszerű és nem demokratikus, hogy az állam jobb keze ne tudja, mit csinált a bal. Figyelem: ne a saját szféránkban adjuk tovább a packázást, mert annak rossz vége lesz. Annál reklamáljunk, aki mindezért felel: oktatásügyben az oktatási miniszternél, adóügyekben a pénzügyminiszternél - fellebbvitelként a közt. elnöknél, majd az Alkotmánybíróságnál, mindig írásban, hogy nyoma legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése