2014. november 12., szerda

Marx helyett Smith után, szabadon 3. rész

Üzleti tervünk irreális, újratervezésre szorul. Úgy kellene megosztani az elméleti éves hasznot, hogy teljesüljön három feltétel: 1. legyen elég pénz a hálózat bővítésére; 2. ösztönző mértékű profit kerüljön a saját zsebünkbe; 3. az alkalmazott a saját mércéje szerint részesüljön (annyit kapjon, amennyit saját büfét nyitva ad majd az alkalmazottainak). Talán nem szorul magyarázatra, hogy ez mitől felel meg a keresztény etikának: kinek-kinek a saját mércéje szerint mérünk, miközben fejlesztést hajtunk végre.

A haszon évi 12 millió, ebből 4 millió kell új büfé nyitására, 400 ezer pedig az eddigi befektetéstől elvárt megtérülés. Mivel a hálózatnak nem egyszemélyi tulajdonban kell állnia, az alkalmazottól elvárhatjuk, hogy 25%-os részesedést szerezzen a következő büfében. Ehhez adnunk kell neki a tisztességes fizetésén felül 1 milliót. Vagyis 4,4 millió helyett csak 3,4 milliót veszünk ki saját haszonként, a többi 8,6 milliót felosztjuk kettőnk között 55%-45% arányban. (Hogy magunknak 20%-kal több jusson, elvégre, mi vagyunk a főnök-alapító. Az alkalmazott a következő büfé főnöke lesz, ott ő is ennyivel többre számíthat.)

A saját fizetésünk összesen 4,73 millió, az alkalmazotté 3,87 millió/év. Az adókat és járulékokat levonva az jön ki, hogy mi nettó 197eFt-ra, alkalmazottunk pedig nettó 167eFt-ra számíthat. Ebből nem fog félretenni havi 83,3eFt-ot, az tuti. Eggyel jobb elgondolás üzlettárssá tenni a szükséges 1mFt erejéig, amit aztán a következő büfébe fektet. Így 119,5eFt-os nettó fizetésre számíthat, valamit 25%-os üzletrészre a következő büfénkben, ahol ő lesz a főnök.

Ez már működőképes üzleti terv!

Az jön ki belőle, hogy évente megduplázzuk a büfék számát, az alkalmazottaink résztulajdonosok lesznek, fizetésük az első évben nettó 119,5eFt, a második évben pedig a 25% utáni haszonnal és főnökséggel együtt: havi nettó 197eFt, plusz évi 850eFt nyereségrészesedés, a nyereségadót levonva havonta összesen kb. nettó 250eFt. Ilyen távlattal érdemes dolgozni és befektetni.

A következő részben úgy komplikáljuk tovább az üzleti tervet, hogy mindenkinek minden szempontból megérje.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése