2012. január 8., vasárnap

Szellemi bőségsztrájkot hirdetek

Kellemetlenül érzed magad, ha rokonaiddal, ismerőseiddel, kollégáiddal szóba kerül a Fidesz-kormány teljesítménye, a gazdasági helyzet, az idei év vagy a távolabbi jövő? Nem tudsz válaszolni, ha ellenzékiek érdeklődnek nálad, hogy külföldre vigyék-e devizabetétjüket? Elbizonytalanít a külföldről érkező negatív országkép, a Fideszre és személy szerint Orbán Viktorra zúdított nemzetközi össztűz? Úgy véled, jobb lenne lemondani, átadni a helyet valaki alkalmasabbnak, és kiegyezni a nemzetközi realitásokkal? Rossz véget jósolsz a konfrontációra épülő kormánypolitikának? Kezded úgy látni, hogy közel az út vége?

Szerintem semmi okod a fenti módon gondolkodni. Honfitársaim elbizonytalanodását látva úgy döntöttem, hogy január hónapra szellemi bőségsztrájkot hirdetek: minden nap új közéleti területről írok jó híreket, mégpedig nem a kincstári optimizmus, hanem a tények és a józan ésszerűség fényében. Bemutatom, hogy álláspontom szerint miért halad jó irányba Magyarország, milyen alapon várhatók jó fejlemények, miért célszerű támogatnunk a tettek kormányának intézkedéseit. Nem fogom elhallgatni a nehézségeket, igyekszem rávilágítani helyzetünk összetettségére, és arra, hogy minden kétség dacára van remény Magyarország megújulására, mégpedig a kormány által járt úton.

Sorozatomnak a "2012 -- a Nemzeti Összetartás Éve" címet adtam. Január végéig előreláthatóan 15-20 írásban elemzem a jólétünk szempontjából alapvető területeket. Szellemi bőségsztrájkom célja, hogy a nemzeti érdekben gondolkodó magyarok emelt fővel járjanak a hazában, magabiztosan hárítsák az ellenzéki támadásokat, és megtanulják használni a közösségben rejlő erőt.

Hogyan segíthetsz? Adományt és pénzt ne küldj, azt add a körülötted élő rászorulóknak. Erkölcsi támogatásodra számítok, csatlakozz a szellemi bőségsztrájkhoz. Olvasd az elemzéseimet, terjeszd a hírt, küldj egy linket az ismerőseidnek. Tegyél fel hivatkozást az általad látogatott fórumokra, biztasd ellenzéki vitapartnereidet, hogy cáfoljanak, írjanak ellenérveket. Járulj hozzá a magyar közbeszéd ésszerűbbé tételéhez, írj közös ügyeinkről a saját blogodon. Ne nekem higgy, hanem önálló kritikai gondolkodásod eredményének.

Tegyük együtt a Nemzeti Összetartás Évévé 2012-t.

U.i.: A sorozat végül nyolcrészesre sikeredett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése