2012. június 26., kedd

A muszlim "becsület"

Brahim Bahrir 34 éves francia állampolgárságú muszlim férfi június 8-án gyilkossági kísérletet követett el két belga rendőr ellen a brüsszeli Beekkant (Molenbeek) metróállomás peronján. Le akarta őket szúrni, hogy megbosszulja a "muszlimok becsületén" esett csorbát. A rendőrség ugyanis korábban igazoltatott egy niqab-ot viselő nőt.

A sors iróniája, hogy a késsel több helyen megszúrt két rendőr egyike, Yasmina (24) is muszlim. A döfések a nyakán és a hátán érték, életmentő műtét után intenzív osztályon fekszik. Brahim Bahrir ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy védence őrült tettet követett el, ép elmével. A támadást megelőző napokban muszlim és szélsőjobb tüntetések váltották egymást, felkavarva az indulatokat. A szélsőjobb Vlaams Belang párt 250 euró eseti díjat ajánlott fel az utcán burkát viselő nőket bejelentőknek. Bahrir zsebében megtalálták az erről tudósító újságcikket.

Ellentmondásos konstrukció a muszlimok "becsülete": egy tetőtől talpig azonosíthatatlanná tett ember igazoltatása nem egyeztethető vele össze, az igazoltató (vagy találomra kiválasztott) rendőrök meggyilkolása viszont belefér.
Bővebben, franciául: http://www.rtl.be/info/belgique/faitsdivers/885166/brahim-bahrir-devant-la-chambre-du-conseil-un-acte-fou-commis-par-un-esprit-saint-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése