2014. október 13., hétfő

Sikerkalauz keresztényeknek 9/e. fejezet

Mi legyen a népszerű keresztény színészekkel? Örüljenek a sikernek, amíg bírják erkölccsel. Ha kezd elszaladni velük a ló, adják át a stafétát a fiatal tehetségeknek. Hadd jusson más is lehetőséghez, hadd teljesedjen ki a művészet által. A mókuskerékből kiszálló hírességekből remek háttérember lehet a művészvilágban, egyengethetik az utánpótlás útját, vagy átléphetnek a keresztény üzleti életbe, kivehetik a részüket a gazdaság működtetéséből.

A krízisbe került sztárok számára célszerű tanácsadó és támogató szolgálatot létesíteni. Milyen jól jött volna az ilyen segítség az első mai értelemben vett sztár, Wolfgang Amadeus Mozart számára. Egy szakértő csapat talán lebeszélhette volna őt a tragikusan rossz döntéseiről. A mai hírességekre is ráfér a segítség, nagyon praktikus lenne, ha nem kellene érte Tibetbe repülniük. Jézus körül számos kiégett hírességet jegyeztek fel. Mária Magdolna, Zakeás és Lévi/Máté esete emelkedik ki, de a Messiás rendszeresen részt vett a kor glamour-celebjei által rendezett lakomákon, és nem Ő igazodott a házigazdák lelkületéhez, hanem fordítva. A keresztényeknek komoly tapasztalatai vannak a mértéktelenségbe belekeseredett lélek ápolása és Isten felé fordítása terén.

A művészet többi ágára (építészetre, szobrászatra, festészetre, zenére, stb.) is áll a Messiás-követés alaplogikája: minél több jót ad az ember a világnak önzetlenül, annál több jóra számíthat már itt a földön. Az lesz boldog, aki nem saját dicsőségre és pénztárcára dolgozik.

A művészet fő mondanivalója pontosan egyezik Jézus sürgető üzenetével: változtasd meg élted már ma, hogy boldog légy. Így vezet a kereszténység sikerhez a művészetek terén is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése