2011. május 16., hétfő

A polkorrektség ciki

A politikai korrektség hétköznapi nyelven prüdéria. Ahogy Viktória királynő korának közéleti őrei a fáma szerint a zongoralábakra húzott harisnyában látták a jó erkölcs zálogát, és a fertő csalhatatlan jelének tartották volna újságban olvasni a "fitymaszűkület" vagy "hüvelygomba" szavakat, úgy veri ki a hideg verejték politikai korrektjeinket a "cigánybűnözés" vagy "a cigány családokon belüli erőszak" kifejezések olvastán. Pedig ahogy a viktoriánusok tudták, mit jelentenek a fenti szavak, csak úgy gondolták, hogy a közbeszédnek felül kell emelkednie a parlagi plebsz színvonalán, úgy a polkorrektek is tisztában vannak az említett jelenségek lényegével, de kikérik maguknak, hogy a fasisztoidnak tartott köznép stílusában nevezzék meg őket.

Freud műveiből kiindulva a XX. század rengeteg energiát fektetett lelki gátlásaink kiiktatásába, arra tanítva minket, hogy a problémákat néven kell nevezni, nyíltan kell róluk beszélni, mert az elősegíti a megoldásukat. A XXI. század arra tanít, hogy minden közügyről a szexszel kapcsolatban alkalmazott nyíltsággal beszéljünk, mert a jelenségek kimondása, néven nevezése, kitárgyalása előremutató (progresszív) gyakorlat.

Ha a migrént "végtagfájdalomnak" nevezzük, nehezebb lesz rá gyógyszert találni. Ha azt a jelenséget, hogy a cigány férjek ütik-verik a feleségüket, a cigány apák megerőszakolják, és prostitúcióba kényszerítik a lányaikat "családon belüli erőszaknak" nevezzük, akkor -- polkorrektes prüdériával szólva -- csupán arcon legyintettük anyagcserénk egyik végtermékét. Elég a közéleti álszeméremből, ne féljünk kimondani problémáink differencia specifikumát!

2 megjegyzés:

  1. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eLM7736AuYc

    "Egy gárdista. Itt meg ez egy cigány, így lelövi. Itt egy cigány, bebújik félelmébe a kukába, itt olaj ráfolyik a kukára, itt öngyújtó és akkor fölég a cigány. Ööö... itt egy cigány, meg van halva, kard van a fejébe' és itt a varjú így eszi. Itt egy katona, itt... molotov koktéllal meg lég.. ööö... sörétes puskával, itt egy harci tank, itt apa ugrat kocsival, itt egy gárdista, így lövi... lő így gépágyúval, fölrobban a ház, így kirepül így a cigány, és ég a haja. Akkor itt egy repülő, az így bombáz, bombázza a házakat, itt pedig egy ház, ami tele van lőve."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a linket. Riasztó ez a videó, és jó alkalom, hogy rámutassak: a prűdség és a szexaddikció között létezik középút. A polkorrektség = prüdéria, a rasszista erőszakkultusz = szexaddikció. Középút = józan önmérséklet, ez uralkodik itt, a blogomon.

      Törlés