2013. május 22., szerda

Ide se menekülj

Eleged van a magyar iskolák tekitélyelvűségéből, nagyobb szabadságot, esetleg laissez-faire nevelést szeretnél?
 
Franciaországban megkaphatod, de lehet, hogy nem fogsz örülni az eredményének. Pár napja egy ismeretlen fiatal a következő francia nyelvű üzenetet tette közzé az Interneten: "Hamarosan mindennek vége lesz. Egy bizonyos városban lakom, amelyben van egy bizonyos gimnázium, és pénteken beírom a nevem a történelem nagy könyvébe. Sok ember élete ér véget e napon, köztük az enyém is. Aláírás: HommeMort (HalottEmber)"
 
A nyomozás eddigi adatai szerint az üzenetet egy Internet-kávézóban írták, nem messze Strasbourg központi pályaudvarától. A kávézó biztonsági kameráján egy kapucnit viselő fiatal látható. A rendőrség őrizetbe vett egy hasonlónak vélt fiút, majd kihallgatás után el is engedte. A nyomozás elakadt. Ha sikerül elfogni az üzenet feladóját, akár két év börtönt és 30 ezer eurós büntetést is kaphat.
 
Múlt péntek óta hétszázötvennél több fegyveres őr áll ötvenkilenc környékbeli gimnázium előtt. Több száz rendőrt és csendőrt csoportosítottak át más területekről.
 
A hatóságok komolyan veszik a fenyegetést, mert 2010-ben már történt hasonló eset egy strasbourgi gimnáziumban, amikor is egy ismeretlen behatoló rálőtt egy tanárra, majd elmenekült. Szerencsére nem talált, viszont a hatóságok sem találták meg őt.
 
Jól fontold meg, hová menekülnél a magyar iskolarendszerből, amelyben a tanárnak -- örvendetes módon -- még van némi tekintélye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése