2013. május 27., hétfő

Választás előtt

Nem egészen egy év van a választásig, izgalmas és válságos, konfliktusteli tizenegy hónapra számíthatunk.

Kinek drukkolok? A közjó és a közérdek érvényesülésének. Szabad versenyt hirdetek, győzzön az, aki jobban, hitelesebben képviseli közös céljainkat. Szavazzon arra a többség, akit alkalmasabbnak lát jól megfontolt érdekeink megvalósítására. Minden párt egyformán esélyes, egyedül rajta múlik, kihasználja-e a lehetőséget. A politika a lehetséges művészete.

A választók egy része számára az lesz a szimpatikus, aki nem ismeri el a közös érdekek létét. Ilyen lehetőség is van, de úgy gondolom, hogy nem lesz elég a szavazatok többségének megszerzésére. Talán még időben szólok: 2014-ben valószínűleg olyan párt nyer, amelyik nem tekinti mellékesnek a hazánk nevében is szereplő népet, esetlegesnek geopolitikai helyzetünket, határon túli közösségeinket, és nem tartja puszta véletlennek, hogy az avar, kelta, szarmata, vizigót, gepida és a longobárd nyelvek valamelyike helyett  éppen azon a nyelven beszélünk, amelyen soraim íródnak.

Közel négy éve, 2009. augusztus végén kezdtem el ezt a blogot, azóta hatszáznál több bejegyzést alkottam általános és aktuális közügyi témákról. Jólétnövelő mondanivalóm végére értem, az előzmények visszakereshetők időrendben, cím és kulcsszó szerint.

Azért váltottunk rendszert, hogy felzárkózzunk az osztrák jómódhoz. 1989-ben a GDP-nk 55%-a volt a sógorokénak, 20 évvel később pedig 45%-a, szóval lemaradtunk, mint a borravaló. Vagy ők csinálják utánozhatatlanul jól, vagy mi értettünk félre néhány alapvető dolgot. Mit? Erről szól a blog. Olvass és gazdagodj.

Elsőként ezt javaslom: http://verteslaszlo.blogspot.hu/2009/08/mire-jo-az-osszefogas.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése