2014. szeptember 26., péntek

Sikerkalauz keresztényeknek 6/a. fejezet

Családi siker
Ez a párválasztással kezdődik. Olyan párt válassz, akivel el tudod képzelni, hogy boldogságban fogsz megöregedni. Másféle párjelölttel ne is kísérletezz.

Nincs "casual, meaningless sex, no strings attached". Pedig ezer forrásból sugallja a média és számtalan mű(májer)alkotás, hogy de igen, van alkalmi, következmények nélküli szex, amellyel nem jár semmiféle elkötelezettség. Ez hazugság. Nem "világi" hazugság, hanem furfangos agymosás. Semmilyen értelemben nem igaz. A szex oxitocint vált ki az agyban, ez a párkapcsolati kötődés hormonja. Mindkét résztvevő agyában ez történik. Az evolúció során sikeresnek bizonyult, hogy a szexelő homo sapiens kötődjön a párjához, hogy gyerekeket vállaljanak, és együtt fel is neveljék őket. Ha valaki tagadja a biológiai tényeket, az szembemegy a saját testével, ami elidegenedéshez, kiégéshez vezet. Csak olyan párjelölttel kísérletezz, akivel el tudod képzelni, hogy boldogságban öregszel meg.

Így komoly esélyt adsz magadnak, hogy megtaláld az igazi párodat, és hogy te is az igazi legyél számára.

Gyermeket időben kell vállalni. Mit jelent az, hogy időben? A biológiai órának megfelelően, ami egy nő esetében 20-35 éves kort jelent, a szervezete ekkor a legalkalmasabb a várandósságra. A férfi látszólag sokkal később is nemzhet gyereket, de ha fel is szeretné nevelni, akkor 20-40 éves kora között célszerű belefogni. A tisztes őszes halántékról szóló slágerekkel ellentétben, egy nagypapa korú ősz fater nagyon hülyén néz ki az óvodai szülői értekezleten. Nem csak a kinézet lehet probléma, hanem az idegrendszer is, amelyet egy kamasz garantáltan meg fog tépázni. Nem okos dolog ezzel a kihívással a nyugdíjas éveinkben szembenézni. Aztán, a gyerekeinek az ember igyekszik anyagilag is segíteni, erre sem a nyugdíjaskor a legalkalmasabb. 70 évesen akarsz másodállást vállalni? Szóval ne gatyázz, időben alapíts családot.

Mivel a férfiak nem tudnak szülni, az anyának kell otthon maradnia legalább a szülés és szoptatás idejére. Ez a biológiai realitás. A szoptatás elmúltával az apa is otthon maradhat, ez már a házaspáron belüli megállapodás kérdése. Ha nem törődtök bele, hogy az anyuka néhány évre kimarad a munkából (amit később kamatostól bepótolhat), akkor nem lesznek gyerekeitek, és ha mások is így élnek, egyikőtöknek sem lesz majd megélhetést biztosító nyugdíja, ez ilyen törvényszerű. A családalapítás befektetés a jövőbe. Ha nem fektetsz be, nem lesz szép jövőd. Világi emberként és keresztényként is kudarcot vallasz, míg az emberi léthelyzetedből adódó bio-szocio-gazdasági-evolúciós evidenciákat felvállalva egyszerűen sikerre vagy ítélve.
Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése