2014. szeptember 29., hétfő

Sikerkalauz keresztényeknek 6/c. fejezet

Nem célszerű beleszólni a gyerek párválasztásába, mert ha dacból azért is elveszi a szerintünk alkalmatlan illetőt, az a gond, ha engedelmesen hallgat ránk, és miattunk nem veszi el, akkor meg az a gond. Egy jól felnevelt fiatal felnőtt képes megfelelő párt választani, rá kell bíznunk a döntést. Elég, ha felkészülünk az unokák fogadására.

Nagyszülőként komoly kísértés, hogy lelassítsuk az öregedés folyamatát. Ha ezt egészséges táplálkozással és sok sporttal tesszük, nagyon helyes. Ha költséges szépségműtétekkel igyekszünk kilencvenévesen harmincnak kinézni, nagyon helytelen. Úgysem sikerül, és még nevetségessé is válunk. Elég logikus, hogy aki nem hal meg fiatalon, az öregen fog meghalni, és valószínűleg nem a legjobb egészségben. Nyilvánvaló dolgok ellen hadakozni hiábavaló.

A bölcs elfogadja a megváltoztathatatlant, így marad energiája azzal foglalkozni, ami megváltoztatható: minél több ember boldogságát növeljük magunk körül, annál sikeresebbek és boldogabbak leszünk a nekünk adatott időben. Erre az élethelyzetre is érvényes Jézus tanítása, hogy ki-ki vegye fel a maga keresztjét, hogy eljusson az örök életre.

A következő a fejezetben a kereszténység és a gazdasági siker összefüggéseit vizsgáljuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése