2012. március 29., csütörtök

Európaiak vogymuk

Közvéleményünk olyan erősen befelé fordul, hogy magánszemélyként kiváló Buddha lenne belőle. Társadalomként, közösségként viszont tájékoztatlan maradt, kiválóan megvezethető féligazságokkal, és hajlamos makaróni vékonyságú csöveken át nézni a világot, a havonta erre szánt öt percben. Jó hírem van: megéri folyamatosan tanulmányozni az európai híreket, mert csak megerősítik, hogy magyarságunkat őrizve is európaiak vagyunk és maradunk. Abban az értelemben, hogy mindaz, ami nálunk történik, az a többi EU-tagállamban is nagyon hasonlóan (vagy még úgyabbul) megy.

Kiválóan példázza ezt az alábbi friss hír. (Forrás: http://www.theparliament.com/press-review-article/newsarticle/spanish-unions-strike-ahead-of-budget-announcement//1332975600/ )

"A spanyol szakszervezetek sztrájkot hirdettek a költségvetési megszorítások bejelentése előtt 

Számos újság arról számol be, hogy Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök hatalomra kerülése óta először hirdettek sztrájkot a szakszervezetek. Felháborodásuk oka, hogy a reformok megkönnyítik a munkavállalók felvételét és elbocsátását.

A BBC News szerint a Rajoy-kormány aggódik, mert a Madrid által holnap bejelenteni tervezett költségvetés Cristobal Montoro pénzügyminiszter szavaival "a legmegszorítóbb azóta, hogy Spanyolország demokrácia lett".

A spanyol kormány úgy nyilatkozott, hogy a sztrájk dacára is eltökélten folytatja a megszorító intézkedéseket, mivel a reformokat létfontosságúnak tartja annak érdekében, hogy az euróövezet legmagasabb munkanélküliségével sújtott országban munkahelyek jöhessenek létre, írja a Guardian.

Az újság szerint Spanyolország két fő szakszervezete azt reméli, hogy sokan vesznek majd részt a sztrájkban, de mivel a sztrájkolóktól automatikusan levonják az aznapi bért, és mivel a spanyolok beletörődtek a fájdalmas reformok szükségességébe, reményük hiúnak bizonyulhat.

Időközben, írja a Financial Times, az EU tisztviselői tegnap bejelentették, hogy szükségtelen a spanyol bankokat tőkeinjekcióban részesíteni az euróövezeti mentőalapból, annak ellenére, hogy egyes aggodalmak szerint Madrid 2013-ig képtelen lesz 50 milliárd eurónál több kötvényt eladni.

A pénzügyi lap szerint Olli Rehn gazdasági ügyekért felelős biztos cáfolta a sajtóértesüléseket, miszerint a brüsszeli illetékesek egy adósságleírással kombinált mentőinjekciót tartanának optimálisnak a spanyol bankszektor élénkítése érdekében."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése