2012. március 18., vasárnap

Most érdemes vállalkozni, I. rész

Az idei a válság sokadik éve, nagyon sokan belefáradtak vagy belebuktak a vállalkozásba. Számos üzlethelyiség áll üresen. Az alábbiakban néhány hiányzó tevékenységet sorolok fel, ezekbe érdemes lehet szívvel-lélekkel belefogni. Elsőként nézzük a kajafrontot.

Lángossütő: megritkultak a bódék, pedig a szeretető gonddal készített különleges lángosokra lenne igény. Nagy sikerre számíthat a káposztás, a virslis és a lecsós lángos. Aki nem hiszi, menjen el Pátyra, nézze meg reggelente a CBA mellett működő bódé forgalmát, vagy ugorjon be Róza mamához Balatonszárszón, a nagystrandnál.

Salátás: egy időben nagy divat volt a salátabár, ahol szinte mindent majonézzel nyakon öntve árultak (nesze neked, egészségtudat). A salátázók nagy része bezárt, az egészséges étkezésről vallott nézetek viszont óriásit fejlődtek az utóbbi években. Eljött a sok zöldséget-gyümölcsöt és ecetes-olajos egészségönteteket, valamint bioélelmiszereket árusító új helyek ideje. Ha élelmes vállalkozó lennék, önálló fogásként szeletelt nyers ananászt is tartanék, önkiszolgálóvá tenném a salátapultot, és feláras sajtszóratokat kínálnék a salátákhoz -- persze nem a Metro áruházban kapható ömlesztett áltrapistára, hanem valódi brie, gorgonzola, roquefort és más sajtkülönlegességekre gondolok.

Magyaros gyorsétterem: az eddigi egy-két csirkesütödés kísérlet nem ütött át, pedig ki lehetne találni gyorsan kiszolgálható és fogyasztható magyaros ételeket. Szívesen ennék cipóban kínált pörköltet vagy gulyást, de nem vetném meg a szalonnás rántottaszendvicset sem.

Krumplisütöde: belga mintára létre lehetne hozni egy rósejbnire szakosodott kajahálózatot. Fő termék a hasábrumpli, hozzá külön rendelhetők hurkapálcás rablóhúsok és ínycsiklandó szószok. Kedvencem a majonéz-kecsap-vöröshagyma öntet. Akit közelebbről érdekel, íme az egyik leghíresebb: http://fr-fr.facebook.com/pages/FRITERIE-CHEZ-ANTOINE-JOURDAN/47809532659

Lacikonyha: vállalkozó szellemű druszáim (Lászlók) kerestetnek, akik a nevüket adnák hagyományos magyar sültekhez. Tuti siker a hurka, kolbász, oldalas, fokhagymás csirkemáj parasztkenyérrel és vecsési savanyú dinnyével.

Szóljatok, ha ötleteim valamelyike megvalósul: részesedést nem kérek, de egy hálaebédet szívesen elfogyasztok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése