2012. március 22., csütörtök

Rázd meg magad, Sifi!

Úgy tűnik, az általam oly nagyra tartott Schiffer András ( http://verteslaszlo.blogspot.com/2011/12/hogyan-szolithatja-meg-zseni-koznepet.html ) síszünetet hirdetett, kihátrált az LMP döntéshozatalából, és takarítókra, portásokra, éjjeliőrökre, utcáról betévedt sámánokra bízta a pártszekér irányítását. Csak így történhetett, ugyanis az LMP népszavazási kérdései olyan katasztrofálisak a fiatal és ígéretes formáció jövője szempontjából, hogy egy váratlanul felrobbant IQ-vákuumbombán kívül más okot nem tudok a hátterükben elképzelni.

Minden népszavazás egy főhatást és egy mellékhatást vált ki. Főhatás: a definíció szerint bugyuta kérdésekre adott igen válasz csökkenti a kormány támogatottságát, és remélhetőleg növeli a kiíró párt népszerűségét. Ezt a szempontot kipipálhatjuk, az LMP népszavazási kérdései legalább olyan bugyuták, mint a Fideszéi voltak anno. E fronton rendben vagyunk tehát.

Mellékhatás: a kérdéseket implicit követelésként értelmezve épül a párt imázsa a választók szemében. Itt már finoman szólva nem vagyunk rendben. Az 1. kérdés követeléssé alakítva: 260 napig járjon a munkanélküli segély; 2. követelés: az alapszabadság 2/3-át a kért időpontban kelljen kiadni; 3. a próbaidő legfeljebb 100 nap legyen; 4. a tankötelezettség maradjon 18 év.

Milyen pártimázs bontakozik ki a fenti követelésekből? Egy technokrata módszertannal ügyeskedő baloldali populista gyűjtőpárté, nagyjából olyan profillal, mint az MSZP vagy a DK. Mi az LMP célja? Hogy 2014-ben legyőzze az MSZP-t és a DK-t, és a Fideszt hatalomban tartva erősítse a Jobbikot? Ha igen, semmi gond, ez meglesz. Ha nem, akkor érdemes lenne valahogy visszaédesgetni a párt élére a környéken fellelhető egyetlen rátermettet.

Amennyiben az LMP felelősen demokratikus, szabadság- és környezettudatos imázst szeretne magának, akkor jó hasznát venné például egy dugódíj és P+R parkolók melletti kampánynak. Szintén eredményesen népszerűsíthetné a többkulcsos adót.

Erősen drukkolok, hogy a született politikai zseni Schiffer András minél előbb visszatérjen a szabadságról, és végre kézbe vegye az irányítást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése