2012. március 14., szerda

A szexiség hátrányáról

Tegnapelőtt szexi lettem. Az utóbbi két évben írt blogbejegyzéseim száma 350-hez közelít, de eddig még soha  nem volt annyi látogatóm, mint egy tavalyi, ám a Mandiner oldalra frissen felkerült írásom nyomán ( http://mandiner.hu/cikk/20120312_vertes_laszlo_a_jobboldali_ertelmisegi_let_kihivasai ). Jól esett a figyelem. A baj csak az, hogy a Mandiner polárszűrte a tartalmat, a jobboldalra nézve negatív részeket ollózta belőle egymás mellé. Sebaj, mondtam, az értelmes olvasó elolvassa az alul belinkelt eredetit, és levonja a következtetéseket. Az olvasók többségével nem ez történt. Mintegy 80 kommentelő 200 kommentjéből kiderül, hogy 4-5 önállóan gondolkodó ember értette meg, amit írtam, a többi nem olvasta/gondolta végig, hanem indulati véleményt írt. Minden tiszteletem a komplex megértésre törekvő kisebbségé.

Úgy érzem magam, mint az a nő, aki hónapok óta fürdőköpenyben sétálgat a strandon, és rá sem hederítenek. Mígnem egyik reggel elterjed a hír, hogy a köpeny alatt monokini van. Egy pillanat alatt több száz tekintet mered rám sóváran, majd rájönnek, hogy félreértés történt, a monokini úgy mono-, hogy egyrészes fürdőruha. Más szóval, nem csak alja van neki, hanem teteje is. A tekintetek rögtön új szenzációt keresnek, az élet megy tovább, a megszokott érdektelenségben.

Jól van ez így, valahol ugyanis meg kell húzni a vonalat. Nem kívánok szellemi sztriptízzel 15 perc hírnévre szert tenni. Komoly feladat megérteni, amit írok, ezután sem lesz könnyebb. A hírragadozók skubizzák nyugodtan a bulvároldalakat, számukra itt aligha terem AHA-élmény. Azoknak írok, akik a 2x2 józanságában látják a kiutat. Miből? Abból a katyvaszból, amibe az indulatvezérelt gondolkodás okán keveredtünk.

2 megjegyzés:

  1. Az eredeti link? (Minek reklámozni a Mandinert?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Íme az eredeti: http://verteslaszlo.blogspot.com/2011/11/jobboldali-ertelmisegi-let-kihivasai.html

      A Mandinertől nem sajnálom azt a reklámot, amit az én blogom adhat..., valamint nem árt elolvasni az ottani kommenteket. Tanulságosak és szórakoztatóak.

      Törlés