2012. április 24., kedd

Elsősegélyt a kormánykommunikációnak!

A rendőrség most hajtja végre a nagy ugrást a szocializmusból a 21. századba, amikor is "sanyargatunk és elnyomunk" üzemmódból átmenne "szolgálunk és védünkbe", ha képes lenne menedzselni az átmenetet.

Híre terjedt, hogy a közúti ellenőrzések mániákus és kizárólagos tárgya az elsősegélydoboz, annak is a lejárata. Ha lejárt, megvágnak egy ötvenesre, mint a klasszikus szoci időkben. Anno még olcsóbban meg lehetett úszni, de a lényeg -- akkor is, most is -- a kekeckedés. Honnan szerezzek friss elsősegélydobozt? Sehonnan, mert nincs. Hiánycikk, elfogyott, nix, nuku, nyista. A hipermarkecben, az autósboltban és a benzinkútnál sajnálkoznak és/vagy kiröhögnek. Nem számítottak ekkora rohamra, későn ébredtek, megrendelték az árut, de még nem jött. Mint a régi "szép" időkben. Emlékszem, hármas ünnepek előtt így jelentkezett be a Szabad Európa Rádió: "jön a hosszú hétvége és a szokásos kenyérmizéria".

A retró fílinget enyhítendő, némi kutatással kiderítem, hogy nem is a doboz, hanem annak tartalma a lényeg, azaz bazi sok gézt, pólyát, jódot, kiskendőt, nagykendőt kell szerezni, az olló meg a kesztyű maradhat. Nosza, bejárom a környék patikáit, ott is sajnálkoznak és/vagy kiröhögnek. Nem számítottak ekkora rohamra, későn ébredtek... stb., stb. Kétféle, és erősen eltérő tartalomjegyzék van forgalomban, az egyik egy húszéves előírás, a másik tízéves, senki sem tudja, melyik az érvényes. Mindegy is, mert nincs pont olyan méretű géz, pótméretből szednek össze pár darabot. Kiskendő van, a nagykendővel hagyjam őket békén. Három patikából sikerül összegyűjteni egy hozzávetőleges kupacot. A lejárat legalább stimmel, és megnézem én azt a járőrt, aki tételesen, méretre és darabszámra ellenőriz harminckettő faramuci tételt. Ha mégis kekeckedik a poszt, akkor ugrik az ötvenes. Mi lesz a sok lejárt gézzel? Megtartjuk a családnak, tudniillik tökéletes állapotban van. Csak a hülye hiszi, hogy egy öt éve lejárt, de ép csomagolású mullpólya már nem alkalmas sebkötözésre.

Tisztelt rendőrség, így nem lehet szolgálni és védeni. Tisztelt kormány, így nem lehet hatékonyan kormányozni. Mennyiből állt volna a polgárok egzecíroztatása előtt egy hónappal értesíteni az autósboltokat, a benzinkutakat és a patikákat? Ajánlást lehetett volna tenni egy lejáratfrissítő egységcsomag összeállítására, csak a cserélendő tételekkel. A gyengébbek kedvéért, ezt hívják kommunikációnak. Valaki vigyen gyorsan egy friss tartalmú kommunikációs elsősegélydobozt a főrendőröknek és a kormányzati lótuszfaktuszoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése