2012. április 30., hétfő

Magyarázzák a bizonyítványt

Bajban a ballib sajtó, nem jött be az eddigi "hírszolgáltatás" Magyarországról és a Fideszről. Ha a média objektíven és függetlenül negatív következtetést sugall, akkor a pozitív kifejlet finoman szólva megkérdőjelezi a hitelességét. Valahogy meg kell magyarázni, miért nem engedelmeskednek a tények a véleménynek. Nézzük, hogyan hajtanak végre "rugalmas elszakadást" a propagandaüzemek.

Tény: az EU semmiféle büntetésben nem részesíti Magyarországot, mert nincs miért.
Újságcím: Térdre kényszerítettünk félmilliárd embert
Vértes László: valójában mindenki állva maradt, mi is, hiába fohászkodott a ballib sajtó a vereségünkért.

Tény: hamarosan kezdődnek az IMF-tárgyalások.
Sajtómagyarázat: csakis Spanyolország leminősítésének köszönhetjük, hogy velünk nem keménykednek tovább.
VL: A spanyol gazdasággal való összehasonlítás régóta mutatja, hogy kettős mércét használtak ellenünk, ezért is tagadták eddig makacsul a spanyol vonal relevanciáját. Az IMF-tárgyalások akadályozása kezdettől fogva indokolatlan és igazságtalan.

Tény: egy hét alatt sokat erősödött a forint.
Sajtómagyarázat: a hír csak egy ütemben mozgatta meg a piacokat.
VL: mégis, hány ütemben kellett volna egy hét alatt erősödnie a forintnak (fel-le-fel-le)? Hamarosan jön a turistaszezon, az lesz a második ütem.

A modern propaganda atyja, Goebbels mondta, hogy az emberek bármit elhisznek, ha elég gyakran ismétli a média. A módszer egészen Sztálingrádig bevált.

Lehet magyarázni a bizonyítványt, lehet takargatni a szégyenfoltokat, de kár az erőlködésért. Mostantól egyre többek számára világos, hogy elérkezett a Fidesz-kormány ellen indított médiahadjárat sztálingrádi fordulata. Nincs esély a győzelemre, a kapituláció napja közel. Elkerülhetetlenül megvalósul a magyar ballib média legborzasztóbb rémálma: kénytelen lesz tényszerű(bb) újságírást folytatni. Mivel a ballib értelmiség sajátos tanulási nehézségekkel küszködik, fanatikus keretlegényei egyelőre töltényfogytáig harcolnak. Vajon az utolsó hiszékeny emberig ismételgetik majd a hírpótló propagandaverziót?

Néhány "nem sül ki a szemed?!" cikk:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/29/hig/
http://nol.hu/belfold/20120428-elvesztegetett_esely
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=545089

1 megjegyzés:

  1. Micsoda jó írás.
    Nagyon vártam már mikor pukkad ki ez lufi, és végre megtörtént. Az index honlapja is -többek közt- nagyon elcsendesült.

    VálaszTörlés