2013. február 24., vasárnap

A Politikai Korrektség Tana (PKT)

A politikai korrektség úgy viszonyul az ésszerű gondolkodással megismerhető világhoz, mint a viktoriánus erkölcs a testiséghez. A legtöbb ember tisztában van vele, hogy a gyereket nem a gólya hozza, de némi nyomásra elfogadja, hogy ezekről a dolgokról nem illik beszélni. A politikailag korrekt ember is tud egyet-mást a világról, de közösségi nyomásra és némi önhipnózissal előbb úgy tesz, mintha nem tudna -- azután tényleg nem is tud.

A PKT a "humanizmus" vallási rendszere, a "szabadság, testvériség, egyenlőség" negatív vonatkozásaiból kikevert alábbi hittételekből áll.

1. Minden ember szabadabb a keresztény tanításnál arra, hogy ártson magának és embertársainak, de annyira már nem szabad, hogy az így okozott ártalom a PK papjanak és aktivistáinak is hátrányára váljon.
2. Minden ember köteles testvérként kezelni a PK-kat, míg a PK egyetlen embertársa: önmaga, a többi PK aktivistával csak taktikai kampányszövetségben áll.
3. Minden ember az egyenlőség illúziójába ringathatja magát, engedelmesen szolgálva a PK papságát adó liberális értelmiséget.
4. A PK ügye szentesíti a csalást, a megtévesztést, a hazugságot, a rágalmazást, a manipuláció minden puha és kemény formáját.
5. A PK aktivista a közvetlen erőszakon kívül minden eszközzel (így az iszlám és a buddhizmus látszólagos felkarolásával is) harcol a keresztény hit/erkölcs/egyház ellen.
6. A PK aktivista köteles kettős mércét alkalmazni, hogy szellemi-anyagi előnybe hozza és kiváltságos helyzetben tartsa a papságát.

A PK aktivista számára szigorúan tilos
1. önállóan, ésszerűen, logikusan, illetve kritikai megközelítéssel gondolkodni
2. szembenézni a tapasztalati összefüggésekkel
3. kimondani az így levezethető megállapításokat
4. kritizálni a PKT-t
5. a rossznál bármilyen formában értékesebbnek tartani a jót, kivéve ha a PK szent ügyéről van szó.

A politikai korrektség minden vonalon lebénítja a gondolkodást, így az agymosott PK-k olyanokká válnak, mint a pásztor nélküli juhok (lásd: Márk 6,34) vagy a rádióvezérelt órák. Míg nem kapnak jelet a központból, nem tudják, mennyi az idő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése