2013. március 10., vasárnap

Vasárnap zárva

Ha túl leszünk a válságon, felerősödhet a heti egy boltmentes napért küzdő mozgalom. Ausztriában és Németországban hiába akarsz kaját venni, mondjuk, szombat délután egy órakor, a boltok, szupermarketek, hipermarketek akkor már éppen hatvan perce bezártak. Mehetsz a benzinkúthoz vagy a török/arab vegyesboltokba, ahol szerény választékot találsz, kevésbé szerény 20-50%-os felárral. Ezek a boltok fontos szerepet töltenek be a nyugat-európai társadalmak életében, ha váratlan vendéged érkezik hétvégén, máshol nem kapsz ebédhezvalót.

Ezzel szemben nálunk vasárnap este háromnegyed nyolckor még minden gond nélkül találsz nyitva tartó nagy boltot. Válság van, ők is meg akarnak élni. Elvben nem kéne többet vásárolnod attól, hogy tovább szolgálnak ki, de valahogy nem tudsz ellenállni a kísértésnek. Ha előbb zárnának, csökkenne a GDP. Válság idején erről szó sem lehet. Majd utána.

A blogomon megelőlegezem ezt a távlati állapotot, mostantól csak akkor jelenik meg vasárnap poszt, ha a téma sürgőssége miatt nem várhat hétfőig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése