2013. március 1., péntek

A politikai korrektség kezelése 3. rész

3. A politikai korrektség kiváltságos helyzetbe hozza a PK papságát adó liberális értelmiséget, és ez nem szimmetrikus, nem demokratikus, nem etikus, nem tisztességes. Ugyanakkor az ideológiai vértezetnek köszönhetően az ezt célba vevő ellenállás önmagát morzsolja fel. Az összeesküvés-elméletek kora lejárt, a PK páncélzata teljes védelmet nyújt ellenük. Ha kezdesz rájönni, hogy a történelem, a tudomány, a szociológia, a pszichológia, a művészetek, a gazdaság, a pénzügyek, a kultúra, az oktatás, stb. terén tartósan, csúnyán, szervezetten átvertek, és mérgedben a Szittya Kürt, a Magyar Ébredés, a Kuruc Krónika, a Pannon Prókátor, a Hungarus Harsona, a Mélymagyar Megmondó  vagy a Hajszálgyökerű Hajnal hasábjain keresnél vigaszt, tudd, hogy a PK védett az ilyen ösztönszintű ellenállással szemben. Hülyét csinálsz magadból és embertársaidból, ha efféle primitív módszerekkel próbálkozol.

Szintén hasztalan foglalkozol "Jézus pártus herceg volt" típusú elméletekkel és más, biztos forrásból  (értsd: elmeosztályok kórlapjairól) származó történetekkel, így csak fokozod az eleve jelentős szellemi hendikepedet, szégyent hozol mindazokra, akik kedvesek neked.

Ne add fel, a politikai korrektségnek ugyanis kizárólag az összeesküvés-elméletekkel szemben van bombabiztos védelmi megoldása. Az előző két részben már láttuk, hogy a PK logikátlan, rendszertelen, ellentmondásos érzelmi üzenethalmaz, amelyet a józan ész ellenében csempésztek be az agyakba. A PK-nak definíció szerint nincs egyetlen területe sem, ahol ésszerűség/célszerűség uralkodna. Elég tetszőleges ponton megkaparni a felszínt, hogy előbukkanjon egy tátongó logikai szakadék.

A liberális értelmiség olyan szinten önző, hogy nem hosszú távon, az emberiség jólétének növelésével akar kiemelkedni, hanem amint átverte embertársait, már rohan is a pénztárhoz, hogy átvegye a szájukból kiénekelt sajt árát. Mivel a módszer ennyire átlátszó, ennyire kevéssé álcázott, nem jelent komoly kihívást egy rendszerezetten és pozitívan gondolkodó ember számára -- akik közé reményeim szerint te is tartozol.

Keresd a logikát, az ésszerűséget, a gyakorlatiasságot, az igazságosságot, a következetességet, a közhasznú megoldásokat, a szimmetrikus etikát, embertársaid javát, és megtapasztalod, hogy a politikai korrektség homokra épült kezdetleges tákolmány. Ha józan ésszel közelítesz hozzá, magától szétesik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése