2012. május 16., szerda

Tabudöntögető 2

Nem szokás szimmetrikusan, nyíltan, mégis pozitívan beszélni a létező bal- és jobboldalról. Pedig lehetséges.

Hegedűs Imre: Az alábbi linket azért küldöm el - mert rámutat arra, hogy az utalványt (bármilyet, nem csak Erzsébet-) elfogadó hely hogyan tud visszaélni helyzetével. Egy újabb érv arra - hogy utalvány helyett pénzben kellene a támogatást nyújtani. A link:
http://index.hu/belfold/2012/05/11/erzsebet-program_szocialis_udules/
Mellékesen, a mozgáskorlátozottak gépjárműszerzési támogatásának intézésével megbízott bank is jócskán megcsapolja az állam által nyújtott támogatást - utalvány nélkül is.

VLEnnek az üdültetési konstrukciónak és a mozgáskorlátozottak autótámogatásának is a jobboldal helyzetbe hozása a nem titkolt célja. Jól látja, hogy a jobboldali kormány egy anyagi hátország kiépítésével foglalkozik. A baloldali kormány is ezzel foglalkozott, és amint ismét hivatalba kerül, ezzel fog foglalkozni. ... Ha ön tud jobbat, alapítson pártot.

HIElég szomorú, ha ehhez pártot kell alapítani. Egyébként igaza van.

VL: ...az ember belefásul, meghasonlik, ha tiszta szívvel mondott üzeneteit letojják, és csak a piszkos szándékkal keltett balhékra vevők. Valójában ez a "korrupció" háttere. Ez nagyobb részben nem korrupció, hanem a társadalom által megtagadott jogos javadalmazás felvétele alternatív módszerekkel, illetve a politika mint a lehetséges művészete. Annál nagyobb a "korrupció", minél nagyobb a tájékozatlanság arról: a politikusi munkáért mennyi járna jogosan, hogyan működnek a nyugati demokráciák, mi a dolga egy hivatalban lévő kormánynak.

1 megjegyzés:

  1. A józan ítélőképességű olvasóközönség figyelmébe ajánlom (re/ "Tabudöntögető 2") a következő előadást a TED.com-ról. Igen tanulságos. Arról szól többek közt, hogy a liberális-balos/konzervatív-jobbos skála melyik végén szokás inkább tabukat döntögetni.

    http://www.ted.com/talks/jonathan_haidt_on_the_moral_mind.html

    "Learn some moral psychology and step outside the moral matrix." (Jonathan Haidt)

    VálaszTörlés