2011. november 20., vasárnap

Közéleti IQ kerestetik

A magyar közéletből fájdalmasan hiányzik az ésszerűség, az együttműködés, a bármiben való egyetértés. Fájdalmasan túlteng ellenben a politikusok galádságába és a nép ártatlanságába vetett vallásos hit.

Álláspontom szerint a politikusok nem galádak, egyszerűen technokraták. A hatalom magasan képzett mérnökei, akik jól megélnek abból, amit csinálnak. Bőven elég, ha 10 IQ-ponttal a lakossági átlag felett héjáznak, azzal már leiskolázzák a habzó szájú tömeget.

Színvonalasabb közéletet szeretnétek, ésszerűen beszélő politikusokkal? Toljátok fel a saját IQ-tokat, és meglátjátok, hogy a politikusok milyen remekül állják majd a versenyt. Hallgatva, hogy szolgálaton kívül hogy viselkednek és beszélnek, egytől egyig művelt, értelmes emberek ők, akik rájöttek, hogy a politikusi jövedelem egyenesen arányos az általuk kiváltott tömegvonzással.

Ha a tömeg IQ-ja 100 körül van, nekik 110 táján kell működniük, különben elidegenítik maguktól a választók széles rétegeit, és rövidesen kalapgyűjteményük simogatása lesz az egyetlen feladatuk.

Ha valami lelki átalakulás folytán a választói többség IQ-ja felkúszna 130-140-re, akkor a politikusok simán bevállalnák a meglévő 150-es szintjüket, és fényre derülne sok homályt látott hazánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése