2011. november 20., vasárnap

Sikerem titka

Az utóbbi időben megugrott a blogom látogatottsága: napi 30-50 olvasóval büszkélkedhetek. Eddigi rekordom  118 letöltés/nap. Az alábbiakban megosztom az olvasókkal sikerem titkát.

Megkeresem a blog.hu toplistájának közéleti kategóriájában az aktuális posztokat, és kommentekkel látom el őket. Mivel a komment mellett megjelenik az igazi nevem (Horváth Jenő) és a blogom címe, az észrevételemen megütközők felkeresnek, hogy megtudják, ki ez a fickó. Minél blődebb az aktuális diskurzus, annál szokatlanabb a józan hangvételem, és annál többen kattintanak rám.

Félig modelleztem a politikusok viselkedését. Beszállok a blőd témákba, mint ők. Csakhogy nem a blődség, hanem a higgadt ésszerűség felé terelem a vita menetét -- nem úgy, mint ők. Én ugyanis nem ebből élek. Ha ebből próbálnék megélni, dilemma előtt állnék, mint a jobb sorsra érdemes LMP. Ha ésszerűen szólok, nem vonzok tömegeket. Ha beszállok a blődlibe, akkor meg nem lesz más a politika.

Kitartok eredeti szándékom mellett, vagyis a magyar közélet és közbeszéd színvonalának emelésén munkálkodom tartósan, önkéntes munkában. Előbb-utóbb kialakul az ésszerűség centruma, amelyben egymásra találhatnak a Magyarország javát kereső bal- és jobboldali választók, hogy higgadt, pragmatikus hangnemben megvitassák mindazt, amit a magyar társadalom jóléte szempontjából megvitatni szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése